Sommeren kommer - Check dit forbrug - Spar energi

16. maj 2022

Kære alle,

Fyringssæsonen er afsluttet og det er nu tid til at sørge for at jeres anlæg fungerer som det skal. Hvis i ikke benytter fjernvarme til andet end varmt brugsvand bør i derfor sikre at fjernvarmen ikke benyttes til opvarmning af jeres bolig.

Det er vigtigt at i logger ind på Eforsyning og checker jeres afkøling, og flow. 

Det er også muligt at benytte jeres Diehl Energimåler til at checke jeres øjeblikkelige forbrug. Hvis i klikker på nedenstående link finder i en instruktion i brugen af jeres måler. 

Såfremt i ikke længere benytter fjernvarme til opvarmning og ikke benytter varmt brugsvand bør jeres energimåler vise nul (tallet 0) i displayet når i har trykket tre gange. Der vil fremkomme et flow som er angivet med m3/hr. 

Diehl Metering Sharky 775 varmemåler - YouTube

Desværre kan vi se at der er mange installationer hvor fjernvarmevandet løber igennem med stort flow og dårlig afkøling til følge. Dette betyder at vi får høje temperaturer tilbage til værket som igen medfører forringet drift på vores udstyr.

Høje returtemperaturer betyder ligeledes en højere varmeregning til de forbrugere som ikke afkøler godt nok.

Har du et gammelt anlæg forventer Hvalsø Kraftvarmeværk at kunne tilbyde en leasing aftale fra efteråret 2022 hvor vi tilbyder muligheden for at få opsat en ny unit og lease denne igennem værket, hvor vi tager ansvar for drift og vedligehold af denne.

Husk: En god afkøling og korrekt udnyttelse af fjernvarmen kommer alle andelshavere til gode.

Spørgsmål og lign. er meget velkomne,

Mvh

Michael

Hvalsø Kraftvarmværk